Sağlık

Kızamık yeni bir salgın mı?

Zübeyde ÖZLÜ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Son dönemde gündemi meşgul eden Kızamığın hızla yayılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Serhat Fındık, “Kızamık, çocukluk çağı hastalıklarından biridir. Ancak yıllardır salgın görülmedi. Bunun en önemli önlemlerinden biri de dünyada hijyen koşullarının sağlanması, aşıların düzenli olarak uygulanması ve yaşam kalitesinin artmasıdır. Son dönemde ülkemizin de içinde bulunduğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kızamığa bağlı ölümler son derece nadir görülmektedir. terimleri kullandı.

Bir süredir kızamık nedeniyle gündemde olan ölüm haberlerinin doğru olmadığını vurgulayan Fındık, “Kızamık salgını olarak ifade edilen olayın aslında kızamık salgını olmadığını net bir şekilde biliyoruz. Bu tamamen farklı hastalıklardan çocukların ölümüdür. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu konuda bir açıklama yaptı. Yani bazı doktorların iddia ettiği gibi ülkemizde kızamık salgını diye bir şey yok. Herhangi bir korkuya gerek yok.” söz konusu.

“Deri döküntüleri ortaya çıkmadan 24-48 saat önce bulaşıcılık başlar”

Kızamığın bulaşma aşamaları hakkında bilgi veren Fındık, “Kuluçka denilen bir kuluçka dönemi var. Daha sonra deri döküntüleri ortaya çıkmadan 24-48 saat önce bulaşıcılık başlar. Yaklaşık 3-4 gün sürüyor ama az önce de söylediğim gibi hem kızamığa karşı bağışıklık yüksek, hem de aşıların etkisi devam ederken bulaşsa bile bu virüs ciddi bir hastalığa neden olmadan bağışıklık sistemi tarafından kolaylıkla yok edilebiliyor. olaylar. şeklinde konuştu.

Kızamığın tedavi tekniklerine de değinen Fındık, kızamığın tek başına bir ilaç tedavisi olmadığını vurgulayarak, “Aslında virüs hastalıklarının büyük çoğunluğunda durum böyledir. Kızamıktan korunmak için hem et hem de beslenmeye dikkat edilmelidir. ve sebze ve daha çok ev yemekleri ile beslenmeli, gerektiği kadar su tüketilmelidir.Burada C ve D vitaminleri çok değerlidir.En değerlisi ise erken dönemde anne sütünün inanılmaz etkisidir… Çocuklara en az 9 ay anne sütü verin.Çünkü bu ileride bağışıklık sisteminin yapı taşıdır.Bunlar dikkate alındığında kızamık korkulacak bir hastalık değildir.

“ÖLÇÜ AŞISI UYGULANMALI MI?”

Kızamık aşısının neredeyse hastalık bittikten sonra uygulanmaya başlandığını ifade eden Prof. Ölümcül aşamaya geçiş aşaması. Buradaki değerli nokta akciğerler. O zaman tedavi zorlaşıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu