Ekonomi

Kazanç çağrısı: DaVita güçlü 4. çeyrek sonuçlarını açıkladı, 2024’te büyümeye devam etmeyi hedefliyor

DaVita Inc., böbrek bakımı hizmetlerinin lider sağlayıcısıdır. (DVA), düzeltilmiş faaliyet geliri ve hisse başına kazançta (EPS) önemli bir büyüme ile 2023’ün dördüncü çeyreği için güçlü mali sonuçlar bildirdi. Yardım etkinliği sırasında CEO Javier Rodriguez, şirketin büyüme gidişatına ve finansal performansı kaliteli hasta bakımıyla dengeleme yeteneğine olan inancını dile getirdi. DaVita’nın 2024 beklentileri arasında, düzeltilmiş işletme geliri ve EPS’de devam eden büyümenin yanı sıra sermaye dağıtımı ve operasyonel ayarlamalara ilişkin stratejik planlar yer alıyor.

Temel Çıkarımlar

  • 2023’ün 4. çeyreğinde düzeltilmiş işletme geliri 415 milyon dolar olurken, düzeltilmiş hisse başı kazanç 1,87 dolara ulaştı.
  • 2023 yılı için düzeltilmiş işletme gelirinde yıldan yıla büyüme %20 ve düzeltilmiş hisse başı kazançta %28 oldu.
  • DaVita, entegre böbrek bakımı (IKC) işinde yıllık kârlılık hedeflerini aştı.
  • Şirket, 2024 yılı için düzeltilmiş işletme gelirinde %10, düzeltilmiş hisse başı kazançta ise %9 artış öngörüyor.
  • Tedavi başına gelir artarken, ABD diyaliz segmentinde tedavi hacimleri sabit kaldı ancak tedavi başına gelir yaklaşık 6 ABD doları arttı.
  • DaVita, serbest nakit akışı ve hisse geri alımları ile sermaye açısından verimli büyümeye odaklanmayı planlıyor.

Şirket Görünümü

  • 2024 için öngörülen düzeltilmiş işletme geliri: 1,825 milyar dolardan 1,975 milyar dolara.
  • Tahmini tedavi hacmi artışı: %1 ila %2.
  • Tedavi başına beklenen gelir artışı: %2,5 ila %3.
  • Tedavi başına düzeltilmiş hasta bakımı maliyetinde öngörülen artış: %2,5 ila %3.
  • Tahmini düzeltilmiş efektif gelir vergisi oranı: %24 ila %26.
  • 2024 için serbest nakit akışı tahmini: 900 milyon dolardan 1,15 milyar dolara.

Ayı için Değerli Puanlar

  • IKC iş biriminin düzeltilmiş faaliyet sonuçları 39 milyon dolar azaldı.
  • Artan sorunlu borç rezervleri nedeniyle uluslararası düzeltilmiş işletme geliri 18 milyon dolar azaldı.
  • 2023 için tahmin edilen 94 milyon dolarlık zarar, varlığa dayalı bakım çalışmalarından elde edilen geliri de içeriyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Medicare Advantage ücrete dayalı bakım düzenlemelerinden 2023 plan yılı için 55 milyon dolarlık ek tasarruf geliri kaydedildi.
  • Düşük sermaye harcamaları ve hisse bazlı ücretlendirmenin desteğiyle güçlü serbest nakit akışı dönüşümünün devam etmesi bekleniyor.
  • Şirket, 4. çeyrekte 2,9 milyon, 2024’ün başından bu yana da 1,5 milyon hisse geri satın aldı.

eksiklikler

  • Marietta kararının ticaret dağılımı ve fiyat istikrarı üzerinde önemli bir etkisi olmadı.
  • İşgücü maliyetleri %5 oranında artıyor ancak hasta bakımının genel maliyetinin yalnızca %2,5 ila %3 oranında artması bekleniyor.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Diyalize yeni girişlerin, 2024’teki %1-2’lik hacim büyümesinin temel itici gücü olması bekleniyor.
  • Tahminlerde Kaliforniya’daki asgari ücret artışının işgücü maliyetlerine etkisi de yer alıyor.
  • DaVita, gelecekteki oylama girişimi çatışmalarından kaçınmak için SEIU ile ateşkes yapmayı hedefliyor.
  • Şirket önümüzdeki yıl yaklaşık 50 merkezini kapatmayı veya birleştirmeyi ve 20 yeni merkez açmayı planlıyor.
  • Kapasite kullanımı %58 civarındadır ve yıl içinde bir miktar artabilir.

DaVita’nın dördüncü çeyrekteki mali performansı şirketin dayanıklılığını ve stratejik odağını gösteriyor. Tedavi hacmindeki büyüme ve maliyet tasarrufu önlemlerini de içeren 2024 için net bir yol haritasına sahip olan DaVita, hastaları için yüksek kaliteli bakıma öncelik vermeye devam ederken sağlık sektöründeki güçlü konumunu korumaya hazırlanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

DaVita Inc. (DVA), son faiz raporunda sağlam bir mali durum ve önümüzdeki yıl için umut verici bir görünüm sundu. Şirketin hisse geri alımlarına ve sermaye dağıtımına odaklanma gibi stratejik girişimleri, gerçek zamanlı bilgilere ve piyasa performansı ve değerlemeye ilişkin daha derin bilgiler sağlayan InvestingPro İpuçlarına yansıyor.

InvestingPro Verileri, DaVita’nın 10,98 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu ve hisse senedinin 16,1 F/K oranıyla işlem gördüğünü gösteriyor. Bu değerleme, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için 15,3’lük daha düşük düzeltilmiş F/K oranıyla da doğrulanıyor; bu, kısa vadeli kazanç büyümesine göre cazip bir fiyat olduğunu gösteriyor. Aynı dönem için 0,59 olan PEG oranı, şirketin kazanç büyümesinin piyasa tarafından olduğundan düşük değerlendirilebileceğini gösteriyor.

Şirketin on iki aylık geliri 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla 12,14 milyar dolara ulaşarak %4,57’lik sağlıklı bir gelir artışı elde etti. Bu büyüme, DaVita’nın 2023’ün 4. çeyreğindeki %7,85’lik üç aylık gelir artışıyla daha da vurgulanıyor ve bu da onun kazançlarını etkili bir şekilde artırma yeteneğini gösteriyor.

InvestingPro İpuçları arasında özellikle iki tanesi makalenin bağlamıyla ilgilidir. Birincisi, DaVita’nın yönetimi aktif olarak hisseleri geri satın alıyor; bu da şirketin son çeyrekte 2,9 milyon hisseyi geri satın aldığı yönündeki yükseliş hissiyatıyla tutarlı. Bu agresif geri satın alma stratejisi, yönetimin şirketin geleceğine olan inancının bir kanıtıdır ve yüksek hissedar getirisi olan şirketleri arayan yatırımcılar için olumlu bir sinyal olabilir.

İkinci olarak, şirketin Sağlık Hizmeti Sağlayıcıları ve Hizmetleri segmentinde lider bir oyuncu olması, makalenin DaVita’nın sağlık sektöründeki rolüne ilişkin iyimser tavrını destekliyor. Analistlerin önümüzdeki dönem için kazançları yukarı yönlü revize etmesi ve şirketin 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görmesi DaVita için olumlu bir ivme hissi yaratıyor.

DaVita’nın pazar potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/DVA adresinde altı ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır. Bu ipuçları şirketin değerlemesi, hisse senedi performansı ve segmentteki konumu hakkında daha fazla bilgi sağlayabilir. PRONEWS24Yıllık veya altı aylık Pro ve Pro+ aboneliğinizde ek %10 indirimden yararlanmak için kupon kodunu kullanın ve yatırım kararlarınızı şekillendirecek kapsamlı bir analizin kilidini açın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

tekman-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu