Ekonomi

Nio yeni kitlesel pazar EV markasını ortaya çıkarmaya hazırlanıyor

Premium elektrikli araç üreticisi Nio Inc. (NYSE:NIO), Mayıs ayı sonuna kadar kitlesel pazar markası Onvo altında yeni bir model tanıtmaya hazırlanıyor. Nio’nun Fransa Genel Müdürü Nicolas Vincelot, Paris’te düzenlenen bir Fransa-Çin iş forumunda yaptığı açıklamada, şirketin önümüzdeki yıl Avrupa pazarı için 30.000 doların altında bir fiyat etiketine sahip ikinci ve daha küçük bir elektrikli araç (EV) piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurdu.

Daha önce “Alps” kod adıyla bilinen Onvo markasının, şu anda dünyanın en çok satan elektrikli aracı olan Tesla (NASDAQ:TSLA) Model Y’ye meydan okuması bekleniyor. Onvo’nun ilk modeli olan L60’ın 2024 yılı sonuna kadar Avrupa’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirketin Onvo markası için yeni web sitesi kısa süre önce Çin’de yayına girdi ve potansiyel müşterileri gelecek ayrıntılar için “bizi izlemeye devam etmeye” çağırdı.

Ayrıca Nio, şehir içi sürüş için tasarlanmış daha küçük EV’lere odaklanacak Firefly kod adlı başka bir alt marka geliştiriyor. Bu araçların fiyatının 30.000 doların altında olması ve 2025 yılında tanıtılması bekleniyor. Hem Onvo hem de Firefly araçları, Nio’nun yenilikçi hızlı akü değiştirme istasyonlarıyla uyumlu olacak şekilde tasarlandı; bu istasyonlar sürücülerin bitmiş bir aküyü dakikalar içinde tam şarjlı bir aküyle değiştirmesine olanak tanıyor.

Bu strateji değişikliği, Nio’nun ilk abonelik modelinden uzaklaşarak, araçların çevrimiçi olarak veya büyük şehirlerdeki showroomlar aracılığıyla satılmasını ve kiralanmasını içeren daha geniş bir dağıtım stratejisine yönelmesiyle gerçekleşti. Nio şimdiden Norveç, Danimarka, İsveç, Almanya ve Hollanda dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde otomobil satmaya başladı.

Çin’de elektrikli araç satışlarında yavaşlama ve sert fiyat rekabetiyle karşı karşıya kalan Nio, geçen yıl %10 personel azaltımı da dahil olmak üzere maliyetleri düşürmek için adımlar attı. Şirketin ayrıca batarya üretim faaliyetlerini durdurmayı da düşündüğü bildiriliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Duyurular, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen ile Çin’in elektrikli araç ithalatı ve rekabet kurallarına ilişkin bir AB soruşturmasını ele almasının beklendiği Fransa ziyaretiyle aynı zamana denk geldi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu