İş

Hizmet-İş ile Etimesgut Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Hizmet-İş ile Etimesgut Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

ANKARA – Tüm Belediye ve Genel Hizmet Emekçileri Sendikası (Hizmet-İş) ile Etimesgut Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Ankara Etimesgut Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin çalışma saatleri, fazla mesai ücretleri ve çalışma haklarına ilişkin toplu iş sözleşmesi imzalandı. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sözleşmenin imza törenine Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

“Daha fazlasını hak ediyorsun”

Arslan, burada yaptığı konuşmada toplu iş sözleşmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Elbette daha fazlasını hak ediyorsunuz. Daha çok çalıştığınızı biliyorum. Pandemi döneminde özellikle kamu görevlileri işlerini takip ederken, biz de belediye çalışanları olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Etimesgut’un sokaklarını temizlemek, parklarının bakımını yapmak, yollarını yapmak.” “Devam ettiniz. Testi pozitif çıkan vatandaşlarımız negatife döner dönmez işlerine döndüler.” dedi.

“Herkes evlerine kilitlendiğinde biz sokaklardaydık”

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yanı sıra belediye çalışanlarının da büyük sınavlardan geçtiğini hatırlatan Arslan, “Herkes evlerine kapandığında biz sokaklardaydık. Başkanımızın bu şehri temiz tutma ve yaşanabilir hale getirme iradesine destek verdik.”

Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan, toplu iş sözleşmesiyle belediye çalışanlarının güzel haklara kavuştuğunu kaydederek, “Rakamlar aynı zamanda Türkiye’nin gelecekteki normalleşmesiyle de ilgili. Umarım enflasyon hızla düşer ve Türkiye’nin yüksek maliyeti nedeniyle şikayetler azalır” dedi. Bunu başarırsak bu ücretler bizim için değerli olacak.” “Devam edecek” dedi.

Etkinlik, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in Arslan’a verdiği plaketin ardından tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu