İş

DenizBank’tan 845 milyon dolarlık sendikasyon anlaşması

Bankadan yapılan açıklamaya göre DenizBank, sendikasyon kredisini yüzde 134 oranında yenileyerek 845 milyon dolara çıkardı. 22 ülkeden 48 katılımcıyla gerçekleşen süreç, bu yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen en büyük ve en yaygın sendikasyon kredisi oldu. Süreçte, afet bölgesindeki çiftçilerin finansmanı ve yenilenebilir enerji yatırımları sürdürülebilirlik performans hedefleri arasında yer aldı. Banka, sendikasyon kredisi sağlanacak projeler de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını 30 Kasım-12 Aralık tarihleri ​​arasında Dubai’de düzenlenecek COP28 iklim konferansında paylaşacak.

Emirates NBD Capital, Mashreqbank, SMBC Group ve Standard Chartered Bank, Emirates NBD Capital, Mashreqbank, Standard Chartered Bank ve The Commercial Bank koordinasyonunda yürütülen süreçte ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim) Koordinatörü olarak yer aldı. .

“Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak Türkiye’nin sürdürülebilir dönüşümünü kolaylaştırma misyonuyla hareket ettiklerini ve bu yaklaşımı sadece sağladıkları finansman ve verdikleri kredilerle değil, benimsediklerini ifade ederek, ama aynı zamanda ürettikleri teknoloji ve şirket içi kapsayıcılık politikalarıyla da.

Yeniledikleri sendikasyon kredisiyle geleceğe yönelik iki önemli konuya odaklandıklarını belirten Ateş, “Birincisi ülkemizde tarım alanlarının büyük kısmının yer aldığı afet bölgesinde çiftçilerimizi yetiştirmek ve ek kaynak yaratmak. Bu verimli topraklarda tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak, ikincisi ülkemizin karbon nötrlük hedeflerine destek olmak.” “Yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek gibi. Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzla verdiğimiz bu taahhütlere uluslararası piyasaların gösterdiği inanç, motivasyonumuzu daha da artırıyor. 845 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredimiz ile taze kaynak miktarımız, Bankanın ekonomiye kazandırdığı tutar 2023 yılı başından bu yana 2 milyar doları aştı.” dedi.

Ateş, banka olarak iklim değişikliğinin su üzerindeki etkisine özel önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Dünyamızın yüzde 70’i suyla kaplı, bunun yüzde 2,5’i tatlı su ve sadece yüzde 1’i insan kullanımına açık. İklim krizinin yarattığı baskı, su ile ilgili tarım, enerji, hayvancılık ve turizm gibi sektörlere de yayılıyor. Bu nedenle, yaşayan nüfusu tehdit eden plastik atık kirliliğini de kapsayacak şekilde bu konuyu bütünsel olarak ele alıyoruz. Geçtiğimiz ağustos ayında konuşmuştuk. Karbon ayak izi yönetimi.Teknolojik çözümler geliştiren kuruluşumuz Erguvan’a yaptığımız yatırım, doğal kaynakları koruma ve iklim risklerini yönetme kararlılığımızın bir göstergesidir.Tüm sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızı ve taahhütlerimizi iklim konferansında dünya kamuoyuyla paylaşacağız. Hissedarımız Emirates NBD iş ortaklığı ile Aralık ayında Dubai’de düzenlenecek olan COP28’i biz de paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. “Sürecimizin başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.”

cavdarhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu