Haber

İnce ‘son açıklamam’ dedi: Sanki araya tanıdık arkadaşlar girerek bazı teklifler yapılmış gibi yapıldı.

Ülke Partisi Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ittifak müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İttifak konusuna kapıyı kapatan İnce, “Bu konuyu uzatmayı doğru bulmuyorum. Bizi suçlayan bir açıklama yapılmadığı sürece bu benim bu konudaki son açıklamamdır. Ortak hedefimize odaklanalım,” dedi. bu gücün gönderilmesidir.”

İnce Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgi verilmemiş olabilir. Vatan Partisi’nin oy oranları konusunda kendisini ve kamuoyunu yanıltmış olabilirler. O yüzden istemiyorum.” onu suçlamak.”

İnce şu açıklamaları yaptı:

“Siyasette her platformda ittifaklar olabilir ama bu ittifaklar çıkarlar etrafında değil, unsurlar etrafında olabilir dedim.

Prensipte ittifak kurabileceğimiz partiler arasında CHP ve Alâ Parti olabileceğinden bahsetmiştim.

İlk kez katıldığım bir televizyon programında arkadaşlar aracılığıyla bir toplantı yapıldığını anlatmıştım. Bu dolaylı görüşmelerde ilkeli bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretlerinden önce herhangi bir yanıt alınamamıştır.

Partimizi ziyaretleri sırasında (adayların kesinleşmesine 24 saat kala ziyarete ara verilmiş olmasına rağmen) birinci elden bir görüşme olacağı beklentisi varken, tüm kamuoyu gibi biz de sorunun yanına bile yaklaşmadık. .

Sonrasında belki de adaylar kesinleştikten sonra iyi arkadaşları ortaya çıkararak kamuoyunda bu konudaki yansımaları bastırmak istercesine bazı önerilerde bulunuldu.

İlk günden beri duruşum net ve net: Kişisel çıkar, makam veya koltuk derdinde değilim. Bu kadar olsaydı CHP’deki rahatımdan vazgeçmezdim. Benim derdim vatan. Bu ülkeyi yerle bir etmek için çıktığımız bu yolda, bana inanan ve gönül vermiş insanları bırakacak rastgele bir adım atmayacağım. Gerçekten istenseydi prensipler üzerine ittifak kurulabilirdi. Nitekim istenseydi bu girişimler adaylar sağlamlaştıktan sonra değil, çok önce de olabilirdi.

Kemal Bey’e yeterli ve yanlış bilgi verilmemiş olabilir. Muhtemelen Ülke Partisi’nin oy oranları konusunda da onu yanıltmış olabilirler. Bu yüzden onu da suçlamak istemiyorum.

Ben de bu sorunu uzatmayı gerçek bulmuyorum. Bizi suçlayan bir açıklama yapılmadığı takdirde bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak amacımız olan bu gücü göndermeye odaklanalım.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu