Yaşam

Bu hafta dünya çapında kültürel ve sanatsal etkinlikler

Bu hafta dünyanın çeşitli şehirlerinde konserler, stantlar, tiyatro ve gösterilerin yanı sıra çok çeşitli farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Müzik etkinlikleri arasında en dikkat çekenler arasında 30 Ocak – 4 Şubat tarihleri ​​arasında Dominik Cumhuriyeti’nin Puerto Plata kentinde düzenlenecek “The Rock Boat 2024” festivali yer alıyor.

Ayrıca “Küçük kız, avcı ve kurt” müzikali de 29 Ocak’ta Paris’teki Bastille Opera Binası’nda sahnelenecek.

Aynı tarihte Çek ulusal orkestrasının “En İyi Klasikler” konseri Prag Belediye Binası’nda gerçekleştirilecek.

Mischa Maisky konseri 30 Ocak’ta, “Big Bang Beethoven” konseri ise 4 Şubat’ta Barselona’daki tarihi konser salonu Palau de la Musica Catalana’da gerçekleştirilecek.

Pietari Inkinen ve Giuseppe Albanese, 1 Şubat’ta İtalya’nın Milano kentindeki Dal Verme Tiyatrosu’nda orkestrayla birlikte düzenleyecekleri müzikalle seyirciyle buluşacak.

İtalyan şef Riccardo Chailly, 1 Şubat’ta Amsterdam’daki Concertgebouw Konser Salonu’nda Gurre-Lieder oratoryosunu seslendirecek.

Ünlü çellist Leonard Elschenbroich ise 3 Şubat’ta aynı mekanda konser verecek.

“DocPoint Helsinki Belgesel Film Festivali” 30 Ocak – 4 Şubat tarihleri ​​arasında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirilecek.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan festivalde, farklı konularda tematik belgesel gösterimlerinin yanı sıra ustalık dersleri de verilecek.

Kanada’nın Britanya Kolumbiyası’ndaki “Victoria Film Festivali” 2 Şubat’ta başlayacak.

Bu yıl 30’uncusu düzenlenecek festivale ünlü Hollywood oyuncusu Eric McCormack onur konuğu olarak katılacak.

Nazım Hikmet’in 3 perdelik Ferhad ile Sevecen adlı oyunundan esinlenerek sinemaya uyarlanan “Bir Aşk Masalı – Ferhat ile Şirin” özel gösterimi, sinemanın dünyaca ünlü oyuncuları Türkan Şoray ve Alla Sigalova’yı yeniden bir araya getirdi. Yıllar sonra Moskova. getiriyor. Etkinlik, 3 Şubat’ta Dom Kino Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

SERGİLER VE FUARLAR

20 Rus ressamın 30 eserinin yer aldığı “Türkiye’den Manzaralar” sergisi 2 Şubat’ta Moskova Yunus Emre Enstitüsü’nde açılacak.

“Art India 2024 Fuarı” 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenecek.

Birçok ülkeden sanatçının katılacağı fuarda çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli sanat gösterileri, sergiler, atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenlenecek.

1-4 Şubat tarihleri ​​arasında Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan “Art Rotterdam 2024″te, birçok ülkeden sanatçının katılımıyla farklı tekniklerle yapılmış tabloların yer aldığı sergiler yer alacak.

Uluslararası fotoğrafçıların eserlerini sergileyeceği “Haute Photographie” fuarı 1 Şubat’ta Amsterdam’da gerçekleştirilecek.

İlki 1974 yılında düzenlenen “Bologna Sanat Fuarı” bu yıl 50. kez İtalya’da düzenlenecek. 150’den fazla çağdaş sanat galerisinin kurulacağı fuara 50 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.

“Art3f Strasbourg” sanat fuarı 2-4 Şubat tarihleri ​​arasında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek.

ÇIKACAK FİLMLER

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra çok sayıda yabancı film de ABD’de gösterime girecek.

Nigel Hartwell ve Manton Harding’in yönettiği “The Salgın” filmi 31 Ocak’ta vizyona girecek.

Matthew Vaughn’un yönettiği “Argylle” filminin yanı sıra Nikolaj Arcel’in yönettiği “The Promised Land”, Giacomo Abbruzzese’nin yönettiği “Disco Boy” ve Laurent Bru, Yannick Moulin ve Benoit Somville’in yönettiği “Jungle Bunch: Operation” adlı animasyon filmi . Meltdown” 2 Şubat’ta sinemalarda. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu