Haber

Zonguldak’ta Madende Çöktü: 2 İşçiden 1’i Sağ Kurtarıldı

Zonguldak’ta özel bir maden şirketinin işlettiği madende meydana gelen çökmeden iki işçiden biri sağ olarak kurtarıldı. Diğer işçiyi kurtarma çabaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Kilimli ilçesi Gelik beldesine bağlı Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen özel madende akşam saat 21.00 sıralarında çökme meydana geldi.

Enkaz altında kalan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya isimli madencileri kurtarmak için ilk olarak çalışma arkadaşları çalışma başlattı. Çökme ihbarı üzerine olay yerine Türkiye Taşkömürü İşletmesi ve AFAD’dan kurtarma ekipleri, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

AFAD ve kurtarma ekipleri, çökmede mahsur kalan iki işçi için kurtarma çalışması başlattı. Çökmeden yaklaşık 1,5 saat sonra Fazilet Yıldız, gruplar tarafından canlı olarak kurtarılarak yüzeye çıkarıldı.

Yıldız, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vali Hacıbektaşoğlu, “Diğer işçimizin hayatta olduğunu ve sesinin duyulduğunu biliyoruz.”

Öte yandan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Cezmi Yalınkılıç, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör madene gelerek şirket yetkilisi Alaaddin Kurnaz’dan göçme hakkında bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dostlar geçmiş olsun. Kilimli ilçesi Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde saat 21.00 sıralarında 35 kişilik vardiya halinde çalışan 2 işçinin çalıştığı yerde çökme meydana geldi. Saat 21.30 sıralarında yetkililere bildirildi. AFAD, sağlık Olay yerine ekipleri ve Türkiye Taşkömürü İşletmesi kurtarma ekipleri sevk edildi.İki madenci arkadaşımızdan biri sağ ve bilinçli olarak dışarı çıkarıldı.Bir işçimizin hayatta olduğunu ve durumunun iyi olduğunu biliyoruz.Diğer iki işçimiz ise şu anda yaralı durumda. Vardiyada göçük altında kaldık. Çalışmalar sürüyor. Dışarıdan da destek verildi. Tüm kurtarma ekiplerimiz burada. İnşallah bir an önce yapılır. Kendisine ulaşmalarını bekliyoruz. Şimdilik diğer personelimizin de sağ salim kurtulmasını diliyorum” dedi. – ZONGULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu