Teknoloji

Vision Pro’nun ilk satış rakamları umut verici olsa da gerisi kolay olmayabilir

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın ilk ön sipariş haftasonunda 160.000 ile 180.000 arasında Apple Vision Profesyoneli sattığını söyledi. bildirdi. Bu, pazarın Apple’dan beklentileriyle uyumlu görünüyor. Ürün çok hızlı satılırken ve tüm modellerin teslimat süreleri 5-7 haftaya kadar uzanırken, Apple Vision Pro’nun yakaladığı ivmeyi sürdürmenin zor olacağı bir dönemin başladığı kesin.

Kuo’ya göre ön sipariş stoklarının hemen tükenmesi ve teslimat sürelerinin uzaması ilk başta olumlu görünüyor ancak önemli bir endişe var: “Ön siparişler açıldıktan sonra teslimat süreleri 48 saat boyunca değişmedi. “Bu, çekirdek fanlar ve yoğun kullanıcılar siparişlerini verdikten sonra talebin hızla azalabileceğini gösteriyor.”

Apple Vision Pro’nun ön satışını iPhone’larla karşılaştıran analist, en popüler modellerin hızla tükendiğini ve teslimat sürelerinin genellikle birkaç saatten birkaç haftaya kadar değiştiğini hatırlatıyor. Ancak Vision Pro’dan farklı olarak iPhone modellerinde, ön siparişlerin açılmasından 24 ila 48 saat sonra teslimat sürelerinde artış görülmeye devam ediyor.

Luxshare’in talebi karşılamak için fazla mesai yapması beklenirken, üretici hâlâ üretim verimliliğini artırmaya çalışıyor. Kuo, “Luxshare, üretim verimliliğinin sevkiyatlar üzerindeki etkisini dengelemek için seri üretimin başlangıcından bu yana fazla mesai yapıyor” dedi.

Apple, 2024 yılında Vision Pro için 500.000 adetlik sevkiyat hacmine ulaşmayı bekliyor ancak bu ivmeyi korumak zor olabilir.

Apple Vision Pro’nun karşılaşacağı ilk sorun, tedarik zincirinin sıkılaştığı yönündeki daha önceki söylentilerden kaynaklanıyor. Ürünün etkileyici ekranının sorumlusu olan Sony, yılda ancak birkaç yüz bin adet üretebiliyor. Bu, küresel genişlemenin yavaş olacağı ve Apple’ın yerel talebi karşılayamayacağı anlamına geliyor.

Son olarak, her zaman olduğu gibi fiyat etiketi önemli bir dezavantaj teşkil ediyor. Apple şu anda harika bir uygulamaya sahip olmayan bir cihaz için oldukça yüksek bir fiyat talep ediyor. Bu cihazla ilgili incelemelerin bu hafta veya önümüzdeki hafta yayınlanması Apple’ın yıllar içinde yeni bir pazar kategorisine girmesine yardımcı olabilir veya durumu daha da zorlaştırabilir. Bekleyip göreceğiz…

buyukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu