Ekonomi

Tosya Belediyesi 52 işçi için 2023 yılı toplu iş sözleşmesini imzaladı

Tosya Belediyesi’nde çalışan 52 emekçinin 2023 yılına ilişkin toplu iş kontratı imzalandı.

Tosya Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası ortasında 2023 yılını içeren toplu iş mukavelesi imzalandı. Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplu iş mukavelesine Tosya Belediye Lideri Volkan Kavaklıgil, Belediye-İş Sendikası Kastamonu Şube Lideri Mustafa Akbaş, Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilcisi Halim Koçak ve sendika temsilcileri katıldı.

Belediye-İş Sendikası yetkilileri mukavelenin imzalanmasından sonra yapılan açıklamada, “2023 yılını içeren ve belediye bünyemizde bulunan 52 emekçinin toplu iş kontratları ile ilgili çıkan yüzde oranında artırım artışı bizi keyifli etmiştir. Bu mukaveleyi imzalarken belediyemizin hali hazırda bulunan imkanları dahilinde, günün kurallarını dikkate alarak hem personel arkadaşlarımızı hem de belediyemizi düşünerek görüşmeler yaptık. Çıkan sonucun tüm çalışanlara iyi olmasını temenni ediyoruz. Belediye Liderimiz Volkan Kavaklıgil’in emeğe karşı göstermiş olduğu yeterli niyetine sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ise yaptığı değerlendirmede, “Belediye-İş Sendikası ile Belediyemiz ortasında imzalanan toplu iş mukavelesinin çalışan ve emek sarfeden bedelli çalışanıma güzel olmasını dilerken, Belediyemiz bünyesinde çalışan emekçilerin hak ve hukukunu, çalışma kaidelerini, ekonomik ve toplumsal haklarını gözetmek sorumluluğu şuurundayız. Tekrardan her iki tarafa güzel olsun” tabirlerine yer verdi. – KASTAMONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu