Kent Belleğinde Şiddetsiz İletişim Atölyesi
Efes Selçuk Bayan Platformu tarafından düzenlenen 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Memleketler arası Çaba Günü aktiflikleri kapsamında, Yeşim Kopan’ın sunumu Erol Benjamin Scott’un iştirakiyle Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Şiddetsiz Bağlantı Atölye Çalışması” gerçekleşti. Atölyede iştirakçiler da bağlantıda şiddetin nedenlerine dair fikirlerini lisana getirdiler.
Etkinliğin sunuculuğunu yapan Yeşim Kopan açılış konuşmasında; “Efes Selçuk Bayan Platformu olarak bu aktiflikleri düzenlerken şiddeti değil şiddetsizliği, umudu, olumlu şeyleri çağrıştırmak, olumlu konuşmak istedik. Gözleri, bakışları şiddetsiz bir istikamete çevirmek istedik. Bu sene Efes Selçuk Bayan Platformu’nun 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Memleketler arası Çaba Günü sebebiyle hazırladığı bütün etkinliklere SEGEM-DER önderlik etti. Bu sene söylediğimiz kelam şuydu: “Hayat verirsin, huzur verirsin, umut verirsin bir güzel söz söylemekle. Birilerinin huzuru, umudu, mutluluğu olmak gerek. Yoksa hayat neye yarar ki” dedik. Bütün etkinliklerimizi bu kelamın ışığında gerçekleştirmek istedik. Bu kapsamda Erol Benjamin Scott’dan şiddetsiz irtibatı dinleyeceğiz” dedi.
İletişimde hisler, gereksinimler ile irtibat kurmak ve derinleşmek mevzularının altının çizildiği atölyede konuşan Erol Benjamin Scott irtibatta şiddetin öfke, sessiz kalma, yok sayma, küçümseme üzere birçok farklı biçimde kendini gösterdiğini belirterek; “Konuşmanın, bağlantının karşılıklı olmadığı yerde şiddet başlar. İrtibatta hisler bize gereksinimimizin elçiliğini yapar. His açık denizde bir yelkenlinin ilerlemesi için gerekli olan rüzgâr üzeredir. Şayet siz hislerinizi âlâ kullanıyorsanız denizde ilerleyebilirsiniz. His yönetilmesi gereken bir şeydir, bastırılması, küçümsenmesi gereken bir şey değildir. Hisler gereksinimlerimizin elçisidir. Bu yüzden irtibatta rastgele bir şiddet varsa bunun sebebi karşılanmayan ihtiyaçlardır” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı