Haber

Müzeyyen Şevkin: Deprem Destek Kredisi’nin herkese eşit uygulanması ve kamu bankalarının buna göre düzenleme yapması şart

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, maaşına el konulan vatandaşlara deprem destek kredisi verilmediğini belirterek, “Kamu bankalarının deprem illerindeki vatandaşlar için başlattığı deprem destek kredisinin, deprem illerindeki vatandaşlara eşit şekilde uygulanması zorunludur” dedi. Pandemi döneminde olduğu gibi herkese, kamu bankalarının da buna göre düzenleme yapması gerektiğini söyledi.”

Geçtiğimiz Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Müzeyyen Şevkin, kamu bankalarının salgından etkilenen 11 ilde en az 6 aydır yaşayan herkese 6 ay geri ödemesiz ek kredi vermeye başladığını hatırlattı. deprem:

“YABANCI ÜCRETLİ VATANDAŞLARA KREDİ VERİLMİYOR”

“Bu krediler, normal zamanlarda uygulanan krediler gibi boşanma, maddi ve manevi tazminat veya başka bir dava nedeniyle maaşına el konulan vatandaşlara verilmiyor. Depremde 50 bine yakın, 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti. yaralanan, binalarda hasar meydana gelen ve yaşayamayacak durumda olanların eşyaları kullanılamaz hale geldi.

Halkımızın barınma ve taşınma başta olmak üzere birçok ihtiyacı ortaya çıktı. Bu nedenle deprem illerinde kamu bankalarının vatandaşlar için başlattığı sarsıntı takviye kredisinin pandemi döneminde olduğu gibi herkese eşit olarak uygulanması ve kamu bankalarının buna göre düzenleme yapması kuraldır.”

haberahlat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu