Haber

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan İçişleri Bakanlığı raporuna ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu ana kadar çeşitli kayıtlardan 1105 dosya ele alındı. 974 dosya hakkında işlem yapılmadı, 46 terör iltisakı ve iltisakı bulunan kişi ihraç edildi. 53 kişinin farklı iş akdi nedeniyle işine son verildi. farklı suç bilgileri ve arşiv araştırmasına son verildi.Bu rakamlara önceki dönemdeki istihdam da dahildir.” söz konusu.

Kentte düzenlenen basın açıklamasına İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, GÜZEL Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Fazilet, Demokrat Parti Genel Sekreteri Mustafa Serhan Yücel ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap katıldı. Saraçhane’de salon. Yazıcı da katıldı.

Burada bir konuşma yapan İmamoğlu, dimdik ve görevlerinin başında olduklarını, 86 milyonun, altı masanın ve Millet İttifakının bitmeyen gücünü arkalarında hissederek yola çıktıklarını ifade etti.

Bugün bu toplantıya katılarak mücadelelerine destek veren başkan yardımcılarına teşekkür eden İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB’ye, 86 bin çalışanına, ailesine ve kendisine “terör” suçlamasında bulunduğunu söyledi.

Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne resmi yazı gönderdiklerini ifade eden İmamoğlu, cevaben “Muhatabımız siz değilsiniz” dedi. savundu.

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelerdeki sakıncalı işçileri yasa gereği işten çıkarma yetkisi olduğunu anlatan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun “terörist” dediği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işleyip işlemediğini sordu.

Soruşturma kapsamında 8 kişilik mülkiye müfettişlerinin isimlerinin değiştirildiğini ve yerine AK Parti’den bir milletvekili adayının getirildiğini anlatan İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday oldum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönem hakkında 28 ayrı özel soruşturma açan kişidir.Heyete AK Partili muhterem Arif Yıldırım isimli AK Partili üye olmuştur.” dedi.

İBB’de işe alınanlarla ilgili 1 Ocak 2019-31 Aralık 2021 dönemini yeniden incelediklerine işaret eden İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi soruşturma tarihinde 1 Ocak 2019 ile 27 Haziran 2019 tarihleri ​​arasında görevde değildik. Daha önce kayyum döneminde eski Cumhurbaşkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya görevdeydi. yani 1 Ocak 2019 ile 18 Nisan 2019 tarihleri ​​arasındaki sorumluluk 7 Mayıs Uysal Bey’e ait. 2019-27 Haziran 2019 ortalarının sorumluluğu da Sayın Valimizdeydi. Bu devirleri titizlikle inceledik.”

“Açıkça söylüyorum, başının üstünden gökyüzünü yıkayacağız”

İmamoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kamu kurumlarında işe alınacak personele göreve başladıktan 5 ay sonra güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması talebini geri çektiğini belirterek, “Bu belgelerin kamu kurumlarında görev yapmak üzere istenmesi en yüksek yargı mercii tarafından yasaklanmıştır. yeni yasa çıkana kadar kiralık işçi.Yasaklama kararının bizzat İçişleri Bakanı Soylu tarafından resmi yazı ve imzasıyla 81 ilin valiliğine iletildiği belirtildi.

Eski Cumhurbaşkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın sorumlu olduğu dönemde istihdam edilen 4 bin 116 kişiden 1800’ü hakkında AYM kararı olmadığını, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Savcılığa sunulan raporda, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB yöneticileri ile İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya ve yöneticileri varsa benim bir sözüm yok. Unutmayın, tekrar vurguluyorum, eğer o raporda sadece Ekrem İmamoğlu ve yöneticileri suçlanıyor, açıkça söylüyorum kubbeyi başınıza yıkacağız.Herkese eşit davranılırsa bizde bu anlamda bir şey yok, eşitlik var.Yoksa eğer AK Parti müfettiş yardımcısı adayı bu kusuru yaptığını, “Görevi ihmal suçunu bilerek ve isteyerek işlemiş. Bakanıyla birlikte hukuk önünde borcunu ödeyecek” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerde ve kurumlarda değerlendirme komisyonu bulunmadığına veya komisyonu olan kurumların da geç değerlendirme yaptığına dair iddiaların olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Değerlendirme komisyonlarımız İBB, İSKİ ve İETT’de. Geçen yıl Sayın Bakanın hezeyanından sonra iştirak şirketlerimizde de değerlendirme komisyonu kurduk. Gelen tüm arşiv araştırmaları bu komisyonlarda değerlendirildi. Bugüne kadar çeşitli kaynaklardan 1105 belge geldi. 974 belge “Süreç gerekli görülmedi, terör iltisakı ve iltisakı bulunan 46 kişi ihraç edildi. 53 kişinin iş sözleşmesi farklı kabahat bilgileri ve arşiv araştırması nedeniyle feshedildi. Bu rakamların bir önceki dönem istihdamını da kapsadığının altını çizmek isterim.”

“HDP veya diğer siyasi partilerle ortaklık süreci yok”

İmamoğlu, bir gazetecinin İBB’de çalışanlar arasında kırsaldaki terör örgütünün sorumlularının da olduğunu iddia ettiğini belirterek, “İBB’ye eleman alımında HDP ile bir planlama ve ortaklık var mı?” Soruya, “HDP veya diğer siyasi partilerle bu süreci yürütecek ne bir ilişki ne de ortaklık süreci var. Bu zaten mümkün değil. İBB’nin işe alım usul ve esasları belli. Süreç o usuller dahilinde yürütülüyor.” o cevapladı.

İmamoğlu’na düzenlenen basın toplantısında, İmamoğlu’nun yanındaki 6 kişilik masadan sadece DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı’nın bulunmadığı hatırlatıldı ve şunları söyledi:

“DEVA Parti’nin süreci, basın toplantımızın süreci dün itibari ile netleşti ve dün öğleden sonra arkadaşlarımızla bu toplantıya katılma kararı aldık ve Muharrem Erkek Bey 6 partinin yetkili genel başkan yardımcılarıyla temasa geçti ama Yeneroğlu Bey maalesef yurt dışına gitti toplantıya katılmadı ama aziz arkadaşım DEVA Partisi il başkanı şu an aramızda.Onun için burada DEVA Partisi eksik değil tam tersine İstanbul’daki en güçlü temsilcisi aramızda. Yeneroğlu’nun samimiyetini daha önce de biliyorum ve bizzat biliyorum. Şahsen burada olsaydı şu an mutlaka bizimle olurdu.”

İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Öncelikle siyasetin gündeminde adaylığımla ilgili bir tartışma yok. Reel siyasetin gündeminde de adaylıkla ilgili bir tartışmanın olmadığını düşünüyorum. Öncelik her zaman bu seçimi hep birlikte kazanmak ve bu şerli yönetim dönemini bitirmek için. O konuda bir gündem var. Hükümet programı var, geçiş programı var, anayasal tespitler ve süreçler var…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu