Haber

Düzce’de tekstil işçileri gönüllü olarak depremzedeler için battaniye dikiyor

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkisi altına alan 2 büyük depremin ardından Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bir dokuma fabrikasında çalışan işçiler canla başla çalışarak 6 bin 500 battaniye dikti.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde merkez üssü 23 Kasım 2022 olan 5,9 büyüklüğündeki depremi yaşayan ilçe halkı, çeşitli kampanya ve etkinliklerle depremin olduğu bölgedeki vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

İlçede pijama üretimi yapan fabrikanın yetkilileri, bölgede battaniye ihtiyacı olduğu için ellerindeki malzemelerden üretip bölgeye gönderme kararı aldı.

İlk etapta bunu yapmak isteyen işçiler tarafından dikilen 6 bin 500 battaniye sarsma bölgesine gönderildi. Fabrikanın önümüzdeki günlerde battaniye dikmeye devam edeceği öğrenildi.

Fabrikanın üretim müdürü Muammer Kahveci yaptığı açıklamada, büyük bir felaket yaşandığını ve kısa bir süre önce Gölyaka’da bu felaketi yaşadıklarını ve bu acıyı bildiklerini söyledi.

80 kişilik bir ekiple deprem sonrası ellerinde bulunan yünlü kumaşları battaniye olarak pijama dikmek için kullandıklarının altını çizen Kahveci, “Ekibimizin tamamı gönüllü olarak fazla mesai yapmak istedi. 6 bin 500 battaniye yetiştirmeye çalışıyoruz. deprem bölgesi.Normalde pijama takımı dikiyoruz ama kendi işimizi bıraktık arkadaşlar.Fazla mesai ödemeden tamamen gönüllü olarak bu işi yapıyor.” söz konusu.

Bando şefi Dilek Demircan, taşradaki depremzedeler için çalıştıklarını anlatarak, “Biz gönüllü olarak buradayız. Sağ olsun patronumuz böyle bir şey istedi, biz de gönüllü olduk” dedi. dedi.

Muhasebe yetkilisi Tuğba Zirve, seve seve fazla mesai yaptıklarını ve battaniyeleri kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Patronumuz ve diğer çalışma arkadaşlarımız sağ olsunlar, oradaki yaralılara elimizden gelen yardımı yaptık. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.” terimleri kullandı.

Çalışmayı inceleyen Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan şunları söyledi:

“İstanbul’daki firmasından aldığı 6 bin 500 battaniye ve 5 bine yakın pijama ile deprem bölgelerine büyük destek oluyor. Halil Bey’e ve çalışanlarına, yöneticisine ve tüm personele çok teşekkür ediyorum. çalışanları aynı zamanda vardiyalarında herhangi bir fark istemeden üç gün fazla mesai yaparak aynı zamanda sabahları da imkanları ölçüsünde evden getirdikleri yardım ile deprem bölgesine katkı sağlamaktadırlar. Onlara tekrar teşekkür etmek için.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu