Haber

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri Ürettikleri Boyalarla Binaları Boyadılar

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, geçtiğimiz dönemde öğrenci ve öğretmenlerinin yaptırdığı binayı kendi ürettikleri boyalarla güzelleştirdi. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özay Besim, “Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin inşa ettiği binaları ürettiğimiz boyayla zamanında boyuyoruz.”

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, öğrencilerinin alanlarında kendilerini geliştirmeleri ve okul ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla üretim ve uygulama çalışmaları yürütmektedir. Kimya Bölümü öğrencileri okulda kendi boyalarını üretiyor, öğrencilerin kendi bölümlerinde uzmanlaşarak nitelikli personel olarak mezun olmaları hedefleniyor. Bugün okulda gerçekleştirilen çalışmada öğretmen ve öğrenciler, geçtiğimiz dönemde görev yapan ve mezun olan öğretmen ve öğrencilerin yaptırdığı binayı boyadı. Birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen çalışmalarda; Okulun kimya bölümünde üretilen boyalar kullanıldı.

Okullarında çok güzel ve kaliteli boyalar ürettiklerini belirten Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Özay Besim, “Kimya bölümümüz var. Uzun zamandır boya üretiyoruz. Üretimimiz devam ediyor. çok kaliteli ve güzel boyalarımız var.İç,dış ve tavan boyası üretiyoruz.Bugün öğretmen arkadaşlarımızla birlikte okulda toplandık.Okulumuz Kayseri’nin en köklü okullarından biridir.İtalya’da diğer binada hizmet vermeye başlamıştır. 1945, sonrasında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri bulunduğumuz binaların inşaatında görev aldılar, yıllar içinde kendi tadilatlarını da yaptılar, dışarıdan hiçbir destek alınmadı, tarihi ve kültürü net olan bir okul. Bugün de bunun devamını sağlıyoruz, eski öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden aldığımız güveni, onlara duyduğumuz vefa duygusuyla birlikte bir yerde geliştirerek sürdürüyoruz. Kendi ürettiğimiz boyayla devam ediyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaptırdığı binaları boyuyoruz. Bu sayede tatilde öğretmenlerimizle bir araya geldik. Birlik ve beraberlik duygusunun gelişmesi açısından keyifli bir çalışma oldu. Katılan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Boyaları kendimiz üretiyoruz ve maliyet açısından daha uygun oluyor. Bu boyaları talep eden kurumlar adına istedikleri renkte üretebilmekteyiz. “Boyamızın arkasında duruyoruz ve kalitemize güveniyoruz” dedi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Gamze Eraslan, “Ürettiğimiz boyalarla duvarlarımızı kendi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle boyuyoruz. Meslek lisesiysek kredi vermemiz lazım” dedi. Bunun için çocuklarımız pratik yaparken öğreniyor. Biz onlardan sorumluyuz. Öğretmek örnektir.” “Okulumuz her zaman bir aile gibiydi. Okulumuzda birlik ve beraberlik var. Bugün bunu bir kez daha gösterdik. Her zaman bir aradayız” dedi. – KAYSERİ

akhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu