Haber

CANLI | Vladimir Putin 5. görev dönemi için yemin ediyor

Rusya’da 15-17 Mart 2024 tarihleri arasında yüzde 77.49 katılım oranıyla yapılan devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 87.28’ini alan Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende yemin ediyor.

Rusya Devlet Başkanı’nın göreve başlama töreni geleneksel olarak Kremlin Sarayı‘nda düzenleniyor. Hükümet mensupları, parlamento üyeleri, Anayasa Mahkemesi yargıçları, diğer hükümet yetkilileri ve tanınmış kişilerin de arasında bulunduğu geniş katılımlı bir törende yemin ederek görevine başlıyor.

Açılış töreni geleneksel olarak 12.00’de başlayacak. Toplamda bir saat sürmesi planlanan tören programında önemli bir değişiklik olmadığı belirtilirken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada bazı ‘farklı nüanslara‘ ifa edileceğini dile getirdi.

Yeni bir dönem için yeniden seçilen Vladimir Putin, beşinci kez Rusya Devlet Başkanı olarak göreve başlıyor. Putin, 15-17 Mart tarihleri arasında yapılan seçimlerde oyların yüzde 87.28’ini alarak rekor bir oy oranına ulaşmıştı. Putin, 2030 yılına kadar ülkenin en yüksek makamında bulunacak.

Kremlin Sözcüsü Peskov, “Putin’in yemin töreni için her şey hazır” yaptığı açıklamasında ayrıca yemin törenine 2 bin 600 kişinin davet edildiğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu