Ekonomi

Altın yatırımcısı da kritik sunuma odaklandı

Altın, ABD Merkez Bankası Başkanı’nın faiz artırım patikasına ilişkin ipucu sağlayabilecek açıklaması öncesi istikrar kazandı.

Spot altının onsu 1.850 dolardan işlem görüyor. Gram altın 1125 TL’den alıcı buluyor.

Fed Lideri Jerome Powell, Salı günü Senato’da ve Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi Komitesi’nde sunum yapacak. Powell’ın bu toplantılarda faiz oranlarının politika yapıcıların birkaç hafta önce beklediklerinden daha yüksek olacağının altını çizmesi bekleniyor.

POWELL’İN ENFLASYONA VURUŞU TEPKİYLE KARŞILANABİLİR

Powell’ın bu tür bir duruşunun Salı günü hem Senato Bankacılık Komitesi’nde hem de Çarşamba günü ABD Kongre Finansal Hizmetler Komitesi’nde yankı uyandırması bekleniyor.

ABD’de özellikle Demokrat Parti kesimi, Powell’ın enflasyonla mücadele çabalarının ekonomiyi aşağı çekeceğinden ve dar gelirli kesimi zorlayacağından endişeli.

Geçen yıl Fed, faiz oranlarını 8 kez artırarak %4,5-4,75’e çıkardı. Uzun bir süredir piyasalar, Fed’in enflasyonu kontrol altına alma arzusuyla faiz oranlarını çok fazla artıracağı korkusunun ortasında dalgalanıyordu.

Son dönemde açıklanan verilerin ardından Fed yetkililerinin faiz artırımına gidebileceklerine ve faizlerin bir süre daha yüksek kalması gerektiğine ilişkin açıklamaları, bir miktar resesyon yaşamadan enflasyonu düşürmenin mümkün olmayacağı görüşünü güçlendirdi.

Sürekli yükselen enflasyonu sınırlamak için faiz oranlarının yükseltilmesinin faiz getirmeyen kıymetli madeni olumsuz etkilemesi bekleniyor.

akincilarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu