Haber

Yapay Zekanın Babası Google’dan Ayrılarak Sessizliğini Bozdu

Yarım asırdır ChatGPT gibi chatbot’ların altında yatan makine öğrenimi teknolojisi üzerinde çalışan Geoffrey Hinton, Google’dan ayrılmasının ardından kısa süre sonra sessizliğini bozdu ve yapay zeka teknolojileriyle ilgili bir dizi uyarı içeren bir açıklama yaptı.

Yapay zekanın babalarından sayılan 75 yaşındaki Hinton, kısa bir süre öncesine kadar teknoloji devi Google’ın beyin kadrosunda yer alıyordu. Ünlü bilim insanı, 10 yılı aşkın süredir çalıştığı şirketten dün ayrıldı.

Geoffrey Hinton, Google’daki işinden ayrılır ayrılmaz New York Times’a bir röportaj verdi; yapay zekanın ‘gelişen’ tarafından ‘eleştiren’ tarafına geçti.

Ayrıca Hinton’un istifası için” Google’da kalmaya devam etseydim şirkete zarar vermemek için özgürce konuşamazdım”terimleri kullandı.

Hinton’un yakın gelecekle, hatta bugünle ilgili endişesi, internetin sahte fotoğraflar, resimler ve metinlerle dolup taşması ve ortalama bir insanın “gerçeğin ne olduğunu artık bilememesi”.

Ünlü bilim insanı, yapay zeka teknolojilerinin iş piyasasını alt üst edeceğinden de endişe ediyor. Ona göre, ChatGPT gibi sohbet robotları insanlara işlerinde yardımcı oluyor, ancak gelecekte avukatların, kişisel asistanların ve tercümanların yerini tamamen alabilirler.

NYT haberine göre Hinton, “Bir ngarya işleri ortadan kaldırır, daha fazlasını alabilirdiye değerlendirdi.

Hinton’a göre yapay zeka çalışmalarında o kadar çok veri analiz ediliyor ki teknoloji geliştikçe insanlığı tehdit edecek beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Hinton, röportajındaki sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yapay zekanın insanlardan daha akıllı olabileceği fikrine inanan çok az insan vardı. Birden fazla kişi bunu uzak bir olasılık olarak gördü ve ben de aynı şekilde gördüm. Ama artık öyle düşünmüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu