Haber

Türk avukatlar harekete geçti: Netanyahu ve İsrail ordusuna suç duyurusu!

  • Haberler7

Hatay Barosu Gazze’de soykırım yapan Siyonist İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu. Uçaklardan sivillerin üzerine bomba atılarak katliam yapılması İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuHatay Barosu ve komutanları Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, girişimle ilgili sosyal medyadan açıklama yaparak şunları söyledi: Hatay Barosu olarak insanlığa karşı işlenen suçların UCM nezdinde ve elbette hukuka uygun olarak cezalandırılması için başvurumuzu yaptık. Süreci takip ediyoruz .” söz konusu.

Hatay Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

NETANYAHU VE İSRAİL ORDUSUNA AĞIR YAPTIRIM TALEPLERİ

Hatay Barosu avukatları suç duyurusunda İsrail’in onlarca insanlığa karşı suç işlediğini kaydetti.

Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi, Cenevre Sözleşmesi ve Roma Tüzüğüİsrail’in Anayasayı ihlal ettiği, soykırım yaptığı, kitle imha silahları kullandığı, zehirli gazlarla saldırılar düzenlediği, savunmasız insanların sığındığı hastane ve okulları bombaladığı belirtildi.

DAHA ÖNCE ÖZÜR DİLEMEYE VE TAZMİNAT ÖDEMEYE ZORLANMIŞTI

İsrail’in Gazze’deki ablukasını kırmak ve yardım götürmek amacıyla 31 Mayıs 2010’da yola çıktı. mavi marmara Gemiye saldıran Siyonistler, 10 Türk vatandaşını şehit etti, 60 aktivisti de yaraladı. Olayın ardından harekete geçildi Türkiyeİsrail’e ve komutanlarına karşı uluslararası mahkemelerdedava açarak tutuklama emri çıkardı. İsrail’i uluslararası toplumda zor durumda bırakan yargı kararlarının ardından İsrail, Türkiye’den özür dilemek ve şehit ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu