Haber

Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğu Konya’da Başladı

Konya’da ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın “Ax-3 görevi” için başlayan uzay yolculuğu takip edildi.

Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte tarihi anları dev ekranda izleyenler lansman töreninin heyecanını paylaştı.

Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na gerçek yolculuğuna tanık olanlar da bu anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Etkinliğe katılan Mehmet Buyruk Acar, tarihi anlara tanıklık etmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Lansman anında tarifsiz duygular yaşadıklarını vurgulayan Acar, “Bu anları gelecek nesillere, çocuklarımıza, belki de gelecekte torunlarımıza anlatmanın onurunu ve şerefini yaşayacağız. Minnettarlığımızı ifade etmek isteriz. Bunu bize yaşatan, mümkün kılan milli astronotumuz Alper Gezeravcı’ya, devlet büyüklerimize ve tüm emeği geçenlere, bu günleri yaşamaktan onur duyuyoruz.” “Ve bize şerefinizi hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Şimdi kelimeler yetmez.” söz konusu.

Fırlatma törenini izleyenlerden 7 yaşındaki Elif Öksüz, “Çok mutlu oldum, çok mutlu oldum. Uzaya çıkmak çok heyecan verici. Cesur olmak lazım. Bence keyifli bir şey. Ben Aslında doktor olmak istiyorum ama astronot olmayı da çok isterim. Buraya geldiğim için çok mutluyum.” “Alper Gezeravcı’yı izlemenin çok keyifli ve heyecanlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’nin bu başarıya ulaşmasının çok sevindirici olduğunu belirten gençlerden Toprak Zeyrek, “Yeri keşfedip incelemek için gönderilen astronotların bize bu konuda bilgi getirmesi çok önemli. daha iyi yerlere ulaşmak. Türkiye’nin bu alanda gelişmesinden mutluyum. Kalbim lansmandaydı.” “Yayınlanmak üzereydi. Çok heyecan vericiydi. Aslında kaydettim. Bu tarihi bir andı ve buna tanık olmaktan çok memnun oldum.” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu