Haber

Suudi Arabistan Arjantin’i yendi, Kral Selman resmi tatil ilan etti

Suudi Arabistan ulusal grubunun Katar’daki Dünya Kupası’nda oynadığı birinci maçta Arjantin’i devirmesi olay oldu. Arap liderler peş peşe tebrik mesajları yayınladı, Mısır, Kuveyt ve Gazze Şeridi’nde de maçın akabinde sokaklarda kutlamalar yapıldı.

Suudi Arabistan Hükümdarı Selman bin Abdulaziz de 2-1’lik galibiyetin ardından yarın ülkede resmi tatil ilan etti.

Karar, Suudi Arabistan Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu: “Suudi Arabistan Kralı, eğitim kurumlarının tüm kademeleri dahil olmak üzere özel ve resmi tüm sektörlerde çarşamba günü resmi tatil olması talimatı vermiştir.”

Öte yandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Arjantin galibiyetini kutladığı anlar da toplumsal medyaya yansıdı.

Prens Suud bin Selman, Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, galibiyet sonrası kardeşi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile büyük sevinç yaşayarak birbirlerine sarıldıkları fotoğrafları yayınladı.

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Turki el-Faysal da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ulusal kadronun galibiyetini “olağanüstü bir performans ve tarihi bir zafer” olarak niteledi.

– Arap dünyası sevince boğuldu

Arap ülkelerinden siyasi önderler Suudi Arabistan ulusal kadrosunun galibiyeti sebebiyle tebrik iletileri yayımladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Lideri Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Buyruğu Pir Muhammed bin Raşid Al Maktum “Hak edilmiş bir zafer. Bizi mutlu eden, eğlendiren ve memnun eden Suudi milli takımını tebrik ediyoruz.” iletisini paylaşırken, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid de Suudi Arabistan ulusal ekibini tebrik etti.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, “Kazanan kardeş Suudi Arabistan halkına tebrikler” iletisini paylaşırken, Hamas Siyasi Ofis Lideri İsmail Heniyye ve Ürdün Veliaht Prensi Prens Hüseyin bin Abdullah da tebrik bildirileri yayınlayanlar ortasında yer aldı.

Arap dünyasının önde gelen sanatkarlarından Amr Diyab ve Ahlam üzere bir çok ünlü isim de Suudi Arabistan ulusal kadrosunu tebrik etti.

Maç heyecanı Suudi Arabistan ile hudutlu kalmadı. Mısır, Kuveyt ve Gazze Şeridi’nde de maçın akabinde sokaklarda kutlamalar yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu