Haber

Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi Buca’yı geleceğe taşıyor

BUCA Belediyesi Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi çok yakın vakitte kapılarını açıyor.

Buca Belediyesi, Lider Erhan Kılıç’ın vizyonerliği ve liderliği öncülüğünde, sürdürülebilir kalkınma maksatları kapsamında bir yeniliğe imza atıyor. Buca Belediyesi Ar-Ge Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürütecek olan Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi Kasım ayı içerisinde hayata geçiyor.

İzmir’in en ağır nüfusuna sahip Buca’da toplumsal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, iştirakçi idare anlayışıyla hizmet üreterek kenti geleceğe hazırlamak maksadı ile kurulan İnovasyon Merkezi iki yıllık bir hazırlık sürecinin akabinde çalışmalarına başlıyor.

Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç yaptığı açıklamada Ar-Ge Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi’ni Buca’ya paha katacak çalışmaları sebebi ile çok önemsediklerini belirtti. Yeni kurulan Merkez ile ilgili olarak heyecanlı olduklarını söz eden Lider Kılıç “Genel olarak amacımız, İzmir’in en yoğun nüfusuna sahip, göç alıp veren , Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim alan 70 binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan ilçemizde, sosyal belediyecilik anlayışımıza uygun olarak kimseyi geride bırakmadan; kapsayıcı , adil, katılımcı yönetim anlayışımızla hizmet üreterek , Belediyede hizmet veren tüm ekibimiz ve yurttaşlarımızla kentimizi geleceğe hazırlamaktır ” diye konuştu.

YURTTAŞ İŞTİRAKİ SAĞLANACAK

Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi, Buca’ya bedel katan, 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi ekseninde yaratıcı, yenilikçi, sürdürülebilir, kapsayıcı hizmetler tasarlayacak. Yeni bir kent yaratma gayesi ile tüm paydaşların iştiraki ile mahallî meselelere proje bazlı kolektif tahlilleri üretip uygulamaya koyacak. Tüm bu çalışmaları yaparken de iştirakçi idare anlayışını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Merkezde, milletlerarası ve mahallî aktörlerle işbirliği geliştirilirken, kurum içi ve kurum dışı kapasiteyi güçlendirmeye yönelik eğitimler yapılacak. Hak temelli yurttaş iştirakini sağlamak üzere istekli iştirak platformu üzere dijital araçlar tasarlanarak, inovatif projeler geliştirilecek. Bu kapsamda Bucalıları geleceğe hazırlayacak panel, konferans, atölye çalışmaları , toplumsal inovasyon , toplumsal girişimcilik , tecrübe paylaşım toplantıları , odak küme toplantıları , sosyo- kültürel etkinlikler yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu