Teknoloji

Korsan film ve dizi izlemeyi sağlayan bir uygulamanın aylarca App Store’da kaldığı ortaya çıktı: Oyun kılığına girdi!

Her ne kadar Apple her zaman App Store’un güvenilirliğiyle övünse de zaman zaman mağazada kuralları çiğneyen uygulamalara da rastlıyorduk. Şimdi ise buna benzer bir uygulama daha keşfedildi. Aylardır mağazada bulunan ve en popülerlerden biri olmayı başaran bu uygulamanın adı ” DSÖ”.

The Verge’ın bugün yayınladığı bir haberle ortaya çıkan Kimi, korsan bir film ve dizi uygulamasıdır. Buradan da görebileceğiniz gibi tıpkı yıllar önce çok popüler olan Popcorn Time gibi indiricilerin film ve dizileri ücretsiz izlemesine olanak tanıyor.

Bazıları kendilerini “gözlem becerilerinizi test eden” bir uygulama olarak gizlediler

The Verge tarafından elde edilen uygulamadan bir ekran görüntüsü.

Alınan bilgiye göre bazıları şöyle diyor: Gözlem becerilerinizi test etmenizi sağlar ” uygulaması olarak tanıtıyordu. Açıklamada “Gözlem becerilerinizi geliştirmek için iki fotoğrafı karşılaştırın ve tıklayın” gibi ifadeler bile yer alıyor. Yani “iki fotoğraf arasındaki farkı bulma” tarzı bir oyun gibi görünüyordu.

Ancak gerçekte filmler ve diziler korsandır. Hem izleyebilir hem de indirebilirsiniz Bu bir uygulamaydı. Hatta yeni çıkan dizi ve filmler bile platformda bulunabiliyor. Kimi’nin 22 Eylül 2023’te çıktığı ortaya çıktı. Yani neredeyse 6 ay boyunca App Store’da hiçbir sorun yaşamadan kalabildi. Appfigures verileri ayrıca 25 binden fazla indirildiğini de gösterdi. Hatta en popüler uygulamalar arasında ilk 10’a girmeyi başardı.

Apple, bugün ortaya çıkan uygulamayı kaldırdı

The Verge’ın raporunun yayılmasının ardından Apple’dan bir atılım geldi. teknoloji devi, uygulamayı mağazadan kaldırdı . Kimi uygulaması artık iOS, iPadOS ve macOS’taki App Store’da mevcut değildir.

Aylardır en popülerler listesine bile girmeyi başaran bu uygulamayı firmanın fark edememesi ise oldukça farklı. Ayrıca Kimi’nin App Store’un katı kurallarını ve inceleme grubunu nasıl aşmayı başardığını da bilmiyoruz. Konuyla ilgili henüz Apple’dan bir açıklama gelmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu