Haber

Kayseri’de Kahramanmaraşlı depremzede ve bebeğe kapılarını açtı

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu.

Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği sarsıntılar 11 ili etkiledi.

Vatandaşların seferberlik ilan ettiği deprem bölgelerinde Kayserili bir hanım beğeni topladı.

Eşiyle birlikte Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan 26 yaşındaki Kübra Kekeç, hastanede kendisine isteyerek eşlik eden 53 yaşındaki Meryem Çalık ile de tanıştı.

Evini depremzede ve kızına açtı

Çalık, depremzede kadının taburcu olması ve gidecek yeri olmaması üzerine evini açtı.

1 yaşındaki kızı ve yaralı Kübra Kekeç’i evinde karşılayan Çalık, adeta bir anne şefkati gösteriyor.

“Evime huzur, bereket ve neşe geldi”

Meryem Çalık şu şekilde konuştu:

Görüşmemiz tesadüfi oldu. Kayseri Şehir Hastanesi’ne refakatçi olarak isteyerek gittim. Oğlumun arkadaşının kuzeni. Aldık ve eve geldik. Ben onlarla çok mutluyum.

Bunlar gelince evime huzur, rahmet, neşe geldi. Bize sallanmayı unutturdular. Gökçe bize her şeyi unutturdu. Onu çok seviyoruz. Umarım onlar bizimle mutlu olurlar ve Allah da bizden mutlu olur. Herkesin evinde depremzede ailesi olsun istiyorum. Ortada kimse kalmasın.

Konut kiraları için de 9 bin TL ödediler. Fırsatçılara fırsat vermeyelim. Kızım olmadı, Kübra kızım oldu. Gelinlerimin başına geldi. Onu çok seviyorum.

“Çocukları almak için hemen üzerimize moloz yağdı”

Depremzede Kübra Kekeç de yaşananları anlattı:

Deprem günü evimizde 7 kişiydik. Sarsıntıyla uyandık. Ablamın bağırmasıyla uyandım. Hepimiz hızla bir çocuğa koştuk. Çocukları alır almaz molozlar hızla üzerimize düştü.

Çok titriyordu. Kaçma şansımız olmadı. O gece duyduğum seslerin hiçbirini duyamıyorum. Biz çok etkilendik. Enkazın altından çıkmaya çalıştım ama çıkamadım.

Abim de göçük altındaydı ama bir şekilde çıktı. Dışarı çıktıktan sonra hepimizi kurtardı. Buraya Kahramanmaraş merkezden geldim. Annem Meryem ile hastanede tanıştım. Bana çok yardımcı oldular ve konutlarını açtılar.

Çok güzel görünüyorlar. Annem kadar güzel görünüyorlardı. Onları çok fazla seviyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Allah bu yıl bana bir anne daha verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu