Teknoloji

Kartal şeklindeki askeri drone ile tanışın: Evrim Kartalı

Hollandalı şirket Guard From Above, askeri gereksinimlere göre tasarlanan en son gizli gözetleme platformu Evolution Eagle’ı tanıttı.

Evolution Eagle, gerçek bir kartal gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır. Kartalın boyutunu, şeklini ve rengini taklit eden drone, askeri gözetleme için hayati önem taşıyan gizliliğiyle geleneksel dronelardan ayrılıyor.

30 dakika boyunca uçabilir

Drone 4,5 kilogram ağırlığında ve 1,5 metre kanat açıklığına sahip. 30 dakikaya kadar havada kalabiliyor ve 60 kilometre hızla uçabiliyor.

Uçan göz; Ayrıca termal kamera, harita kamerası veya sayaç sistemi gibi çeşitli ekipmanları barındıran bir bagaj bölmesi de bulunuyor.

Evrim Kartalı; Gündüz kamerası, termal kamera, C-UAS kinetik müdahale ve 3 boyutlu haritalama gibi ek özellikler eklenerek farklı görev ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Guard From Above, Evrim Kartalını öncelikle istihbarat toplama ve gözetleme amacıyla kullanacaklarını söylüyor.

Drone, düşman birliklerinin hareketlerini izlemeye, hassas hedefleri tespit etmeye ve savaş alanının haritasını çıkarmaya hizmet edecek.

Evrim Kartalı, askeri drone teknolojisinde önemli bir ilerleme olarak görülüyor. Drone’un kartal şekli, düşman radarları tarafından tespit edilmesini zorlaştırıyor.

Teslimatlar gelecek yıl başlayacak

Guard From Above, Evrim Kartalı’nın 2025 yılı itibarıyla askeri birliklere teslim edilmeye başlanacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu