Haber

İran, İngiliz Donanmasının İran Silahları Taşıyan Gemiye El Koyduğu İddialarını Reddetti

TAHRAN, 4 Mart (Xinhua) — İran Cuma günü, İngiltere’nin Umman Körfezi’nde muhtemelen Yemen’e giden bir İran silah sevkiyatına el koyduğu yönündeki iddiaları “asılsız” diyerek yalanladı.

İngiliz donanması Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD kuvvetleriyle ortak bir operasyonda Umman Körfezi’nde “İran’dan Yemen’e giden küçük bir tekneye yapılan baskında tanksavar füzeleri ve balistik füze düzenekleri için paletler ele geçirdiğini” söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani yaptığı açıklamada, “koalisyona” milyarlarca dolar değerinde silah gönderen ülkelerin başkalarını suçlayarak kendilerini rezil edemeyeceklerini söyledi.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, çatışma bölgelerine en büyük silah ve askeri teçhizat ihracatçıları arasında yer alan bu ülkelerin “yalan iddialar ve yalan haberler yayarak dünya kamuoyunu yanıltmaya” çalıştıkları belirtildi.

Kenani, bu ülkeleri Yemen halkına dayatılan savaşın sorumluluğundan kaçmak yerine, Arap ülkesindeki “acımasız” savaşa yönelik “fırsatçı ve vurguncu” yaklaşımlarına son vermeye çağırdı.

Yemen, İran merkezli Husi milislerin birkaç kuzey vilayetinin kontrolünü ele geçirip Suudi destekli Yemen hükümetini başkent Sana’dan çıkarmaya zorladığı 2014’ün sonlarından beri bir iç savaşın içinde.

saraykentajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu