Haber

Hindistan, Air India uçuşlarında güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor

Hindistan’ın Ottawa’daki diplomatik temsilcisi Sanjay Kumar Verma, Kanada hükümetini Air India uçuşlarında güvenlik önlemlerini artırmaya davet etti.

Hindustan Times gazetesine konuşan Verma, Air India’nın Kanada ile Hindistan arasındaki uçuşlarına yönelik tehdidin birlikte ele alınacağını söyledi.

Hindistan’ın “Adalet İçin Sihler” (SFJ) hareketinin Air India’nın Kanada ile Hindistan arasındaki uçuşlarına yönelik tehdidi gündeme getireceğini belirten Verma, havayolunun uçuşlarının güvenliğini daha da artırmak için Kanada yönetimiyle çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

Verma, “Kanada’da başlayan ve Kanada’da biten Air India uçuşlarına yönelik tehdidi Kanadalı yetkililerle ele alacağız” dedi. söz konusu.

“Chicago Konvansiyonu’nu açıkça ihlal eden görselin içeriğini inceledik.”

Cumartesi günü yayınlanan video kaydında, SFJ’nin avukatı Gurpatwant Singh Pannun’un Air India’nın kullanılmasına karşı tehditlerde bulunduğu belirtildi.

Pannun videoda Pencaplı Sihleri ​​uyarıyor: “19 Kasım’dan sonra Air India ile uçmayın, hayatınız tehlikede olabilir.” İki kez uyardığı belirtildi.

“Uluslararası sivil havacılık operasyonlarının çerçevesini belirleyen Chicago Konvansiyonu’nu açıkça ihlal eden görselin içeriğini inceledik.” Verma, iki ülke arasındaki sivil havacılık anlaşmasının bu tür tehditlerle mücadeleye yönelik kararlar içerdiğini söyledi.

Air India, Toronto ile Vancouver, Kanada ve Yeni Delhi arasında haftalık olarak birden fazla direkt uçuş gerçekleştirmektedir.

Kanada’da KLF lideri Nijjar’ın öldürülmesi

Hindistan’ın yayınladığı 40 teröristin yer aldığı listede yer alan ayrılıkçı Sih örgütü Khalistan Liberation Force’un (KLF) yöneticisi Hardeep Singh Nijjar, 18 Haziran’da Kanada’da öldürülmüştü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun “Nijjar cinayetinin arkasında Yeni Delhi hükümetinin olduğunu” iddia etmesiyle iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti.

Kanada’da Hindistan vizesi başvurularını almaya yetkili kuruluş olan BLS International’dan yapılan açıklamada, “Hindistan misyonundan önemli açıklama: 21 Eylül itibarıyla operasyonel nedenlerden dolayı Hindistan vize hizmetleri bir sonraki duyuruya kadar durdurulmuştur.” Onun sözleri yer aldı.

Kanada Hindistan’dan 41 diplomatı geri çekti

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Hindistan’ın diplomatik dokunulmazlığını kaldıracağını söylemesinin ardından 41 diplomatını geri çektiğini duyurdu.

Olayların ardından Kanada’nın Hindistan’daki konsolosluk hizmetlerini “geçici olarak” durdurduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu