Yaşam

Hatay’da enkazdan çıkarılan görme engelli babasını arıyor

Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremlerden sağ kurtulan Fariz Çetin Köse ve kardeşi Beste Yıldız, Antalya’nın Finike ilçesine geldi.

Hasyurt Mahallesi’nde üç aile ile kiraladıkları eve yerleşen kardeşlerden Beste Yıldız, görme engelli 62 yaşındaki baba Metin Köse ile anne Süheyla Köse’nin yaşadığı evin depremde yıkıldığını söyledi.

Yıldız, annesinin cesedinin enkazdan çıkarıldığını ancak yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan babasından haber alamadıklarını söyledi.

“Babam amcalarımla konuştu”

Deprem

Hemen annemlerin kaldığı yurda gelmek istedik. Ancak her yerde enkaz vardı, arabayla ilerleyemedik. Ağabeyim bizden önce yıkık dökük evimize geldi ve babamla konuştu. Babam bana annemin vefat ettiğini söyledi. Babam da o sıralarda amcalarımla konuşurdu.

Hastalanan ağabeyinin bölgeden çıkarıldığını belirten Yıldız, annelerinin cesedinin enkazdan çıkarıldığını, babalarının ise sağ olarak kurtarıldığını öğrendiklerini kaydetti.

“Görme engelli olduğu için hiçbir yere gidemiyor”

O günden sonra babasından bir haber alamadıklarını belirten Yıldız, şöyle devam etti:

Çeşitli hastanelere gittik ama kendisine ulaşamadık. Bizden DNA örneği aldılar ama hala sonuç yok. Atamızdan bugüne kadar haber almamış olmamız bize umut veriyor. Görme engelinden dolayı tek başına bir yere gitmesi mümkün değil. Aradan bir ay geçti ve babamdan güzel bir haber bekliyoruz. Vefat etmiş olsa bile en azından cenazesine yetişelim. Mezarı olsun, annemizin yanına defnedelim, son görevimizi yerine getirsin istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu