Haber

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi Açıklaması

DSP Genel Lideri Önder Aksakal, “Devletler arası ilişkilerde ve siyasette sınırsız dostluklar, sonsuz düşmanlıklar olamaz. Dolayısıyla Mısır’la başlatılan diyalog ve girişimler doğru bir politikadır, aynı şekilde Suriye ile de eş zamanlı olarak süreç başlatılmalıdır.” dedi.

Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi kıymetlendirdi.

Dün sabaha karşı merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını anımsatan Aksakal, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aksakal, “Zaman daralıyor. 1999 Marmara ve Düzce depremlerinin üzerinden 23 yıl geçti. Beklenen büyük İstanbul depremi bir gece ansızın gelebilir. Zaman geçirmeden gerçekçi önlemler alınmalı ve dünyevi beklentilerden arınarak gerçeklerle buluşulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Aksakal, “24 Kasım gününü yaşayamadan hain terör örgütü PKK/PYD’nin Gaziantep Karkamış’a yönelik roket saldırısında yaşamını yitiren Ayşenur öğretmenimiz nezdinde teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

TSK’nın Pençe Kılıç operasyonuna da değinen Aksakal, hudut ötesi harekatın birinci etabının muvaffakiyetle sonuçlandığını söyledi

Aksakal, “İşte bu Pençe Kılıç harekatına karşı, olmayan akıllarıyla sözde misilleme yapmaya çalışan alçaklar yaşadıkları cehennemin katbekat fazlasına kendilerini hazırlasalar iyi olur, artık silip süpürme süreci başlamalıdır.” diye konuştu.

“Terörle mücadelede kesin başarı elde etmenin yolu, bölgesel barışın tesisiyle gerçekleşebilir”

DSP Genel Lideri Aksakal, şunları kaydetti:

“Devletimize ve vatanımıza musallat olmuş emperyalist yapıların kuklası terör örgütlerinin ismi PKK/PYD’dir, DEAŞ’tır, FETÖ’dür, fakat hepsinin soyadı ABD’dir. Vatanını ve milletini hakikaten seven ve sevdiğini sav eden herkesin bu tarifi amasız, fakatsız açıkça ortaya koyması, kırk yıldır verilen terörle çabayı güçlendirmesi lazımdır. Her fırsatta söylediğimiz üzere terörle gayrette kesin muvaffakiyet elde etmenin yolu, bölgesel barışın tesisi ile lakin gerçekleşebilir. Atatürk’ün uyguladığı ve DSP’nin programında yer verdiği, hatta iktidarlarda bulunduğu devirlerinde titizlikle hayata geçirdiği bölge merkezli dış siyaset acilen tekrar gündeme getirilmelidir.

İsrail’le, Mısır’la başlayan olağanlaşma sürecinde vakit geçirmeden Suriye’ye de yer verilmeli, bu terör illetinden bir an önce kurtulmalıyız. Her zaman söylediğim gibi geçmişte yaşanan yanlışlar, bugün elde edilecek milli menfaatlerimizin karşısına bir gerekçe olarak konulmamalıdır. Dış politikada aslolan ülkemizin çıkarlarıdır. Devletler arası ilişkilerde ve siyasette sınırsız dostluklar, sonsuz düşmanlıklar olamaz. Dolayısıyla Mısır’la başlatılan diyalog ve teşebbüsler hakikat bir siyasettir, tıpkı biçimde Suriye ile de eş vakitli olarak süreç başlatılmalıdır. Gerek terörle uğraşta, gerek bölgesel çıkarlarımızın güçlendirilmesinde ve gerekse Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizin yüceltilmesinde faydalı olacak tabanlar kurgulanmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu