Haber

Boluspor, eski kalecisi Ozan Evrim Özenç’in alacakları nedeniyle idam edildi.

Boluspor’un eski kalecisi Ozan Evrim Özenç, eski başkan Necip Çarıkçı’nın döneminden kalan alacakları nedeniyle Boluspor’u idam ettirdi. İcra memurları sabah saatlerinde kulüp binasına geldi. Boluspor’un 250 bin lira olan borcunun 1 milyon 709 bin lira olarak ödeyeceği öğrenildi. Öfkelenen Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, “Ben şimdi 250 bin lira yerine 1 milyon 700 bin lira mı ödeyeceğim? Ödemekten yoruldum. Bu nasıl bir terbiyesizlik? Eski başkanlar da Bolu’da adam gibi dolaşıyor” dedi. Böyle bir rezalet yoktur.”

Boluspor’un eski kalecisi Ozan Evrim Özenç, eski kulüp Başkanı Necip Çarıkçı döneminde Boluspor’la 2019-2020 sezonunda 250 bin lira karşılığında anlaşmaya vardı. Yarım sezon forma giyen Özenç, daha sonra Altay’a transfer oldu. Kaleci Özenç, alacağı 250 bin lira için Boluspor’a dava açtı. 4 sezonda faizle tahsil edilen para 1 milyon 709 bin lira oldu. Sabah saatlerinde icra takibi için kulüp tesislerine gelen yetkililer, oyuncunun avukatı ve icra memuru ve Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ile görüştü. Abak, oyuncunun avukatından Çarıkçı’nın katlanarak artan borcu için indirim istedi ancak taraflar bunu kabul etmedi.

“Eski başkanlar da erkek olarak Bolu’yu dolaşıyor”

Basına açıklama yapan Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, “20-30 belge tamamladım ve eskileriyle şu ana kadar ödediğim para bugünkü kurlarla yaklaşık 75 milyon TL. Bu sabah yeni avukat göreve başladı.” Ozan Evrim Özenç için geldi.Yeniden anlaşmak istedim.Ozan Evrim Özenç Necip Bey döneminde 3 yıl kulübe geldi, yarım sezon oynadı, sakatlandı, çocuğun 250 bin lira borcu vardı.Kimse almadı Çocuğa burada bakıyor, mahkemeye verdi. Şimdi 1 milyon 700 bin lira istiyorlar. 1 milyon ödedim, karşı taraf kabul etti. Olmuyor, onun yerine 1 milyon 700 bin lira mı ödeyeyim? 250 bin lira mı? Ödemekten bıktım. Bu nasıl bir terbiyesizliktir? Eski liderler de Bolu’da adam gibi dolaşıyor. Böyle bir rezalet yok. 250 bin 1 milyon 700 bin ödenebilir mi? Necip Usta yaptı Açıklamada bulunarak, ‘Kulüp Başkanı Sayın Savaş kulübe geldiğinde bilançoları bilmiyordu. Bilançoları biliyordum ama 1’e 10 ya da 1’e 8 ödeyeceğimi bilmiyordum. 250 bine 1 milyon 700 bin ödemek doğru mu? Bu kadar kaba olmak mümkün mü? “Geldiğim günden beri mücadele ediyorum” dedi.

“Kaç oyuncu benimle sorun yaşadı?”

Başkan Abak, Boluspor’un kimsenin umurunda olmadığını belirterek, “‘Savaş Abak geldi ödedi, Savaş Abak geldi ödedi’. Bu nedir? Yönetim ödüyor, Savaş Abak ödüyor. Bilançolar zaten belli. Ben de ortadaydım. Dün federasyonun gelirleri belliydi, yani yayın gelirleri yüzde 12’ydi.” Ligde kalmanın 50-60 milyon TL’ye mal olduğu, çalışanların olduğu bir yerde bu iş nasıl dönecek? 12 milyon gelir var, 100 milyon TL gider var. Bütün kulüp iflas edecek, bu kulüplerin hepsi iflas edecek. Özellikle “Geçmişten kaynaklanan kusurlar da var. Biz de bu kulübün başkanıydık. Kaç oyuncu düşündüm? Bir olur, iki olur, üç olur…” dedi.

“Kulüpteki masa, sandalye ve televizyonları kaldırmak bize yakışmaz.”

Başkan Savaş Abak, basın açıklamasının ardından oyuncunun avukatı ve icra memuruyla yeniden görüştü. Ozan Evrim Özenç tüm tekliflere olumsuz yanıt verdi. Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, “Burada en değerli şey Boluspor Kulübü’nün itibarıdır. 250 bin TL’lik borcun 1 milyon TL’sini şu anda peşin ödüyoruz. Toplamda 1 milyon 709 bin TL oldu. Yaptık. 9 bin liralık indirim bile alamıyorum. 709 bin lira.” “Kalan tutarı sezon sonunda ödeyeceğiz. Burada kulübün masa, sandalye ve televizyonlarını kaldırmamız bize yakışmaz” dedi.

Boluspor Başkanı Abak sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama bunu yapanlar yazıklar olsun. Ben 250 bin TL’yi 1 milyon 709 bin TL olarak ödüyorum. Necip Bey, bilançoyu az çok biliyorum. Sadece yüksek lisans yaptım, o kadar doktoram olmadı.” Senin gibi ama yazıklar olsun. Bu ödeme ne kadara mal oldu?” Bunun dışında 75 milyon TL ödedim. Şu ana kadar ödediğim para 76 milyon 700 bin TL.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu