Haber

Asya’nın En Bozulmamış Dinozor Fosili Çin’in Güneybatısındaki Chengdu’da Sergileniyor

Yaklaşık 10.000 kesimin sergilendiği Chengdu Tabiat Tarihi Müzesi Salı günü ziyarete açıldı. Jeolojik etrafın, doğal felaketlerin, mineral kaynakların ve tabiat muhafazanın yanı sıra hayatın ve biyolojik çeşitliliğin kökeni ve evriminin sergilendiği altı kalıcı salona sahip müze, yaklaşık 61.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

22 Kasım 2022’de ziyarete açılan Chengdu Doğa Tarihi Müzesi. (Fotoğraf: Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

CHENGDU, 23 Kasım (Xinhua) — Asya’da ortaya çıkarılan en bozulmamış dinozor fosili olduğuna inanılan devasa bir Jura periyodu dinozoru, Salı günü Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu’daki Chengdu Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Bir Mamenchisaurus’a ilişkin olan fosil, 1957 yılında Sichuan’a komşu Chongqing Belediyesi’nin Hechuan bölgesinde bir petrol jeolojik keşif uzmanları takımı tarafından toprak altından çıkarılmıştı. Fosil, kalıcı olarak müzede sergilenecek.

Chengdu Teknoloji Üniversitesi profesörlerinden Ouyang Hui’ye göre, Hechuan’da bulunan ender iskelet yüzde 80 oranında eksiksiz durumda ve bunun çok büyük bir araştırma bedeli bulunuyor. Ouyang, Çin’de genellikle Mamenchisaurus’tan daha büyük olan “kertenkele kalçalı” dinozorlar keşfedilmiş olmasına karşın, bunların fosillerinin çok daha az hasarsız olduğunu da kelamlarına ekledi.

Müzenin yaptığı açıklamaya nazaran, bulunduğunda 35 olan kuyruk sokumu omurlarının sayısını 55’e çıkaran yakın geçmişte yapılan bir onarımdan sonra fosilin uzunluğu artık 24 metreye ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu