Teknoloji

Apple, Tüm Vücut Hareketlerini Takip Edebildiğine Dair Patent Aldı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın resmi 2 patenti gün yüzüne çıktı. Giyilebilir ürünlere yönelik bu iki patente göre Apple, Tüm vücudun Takip etmek için yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Bu patentler Apple tarafından dosyalanmıştır. sağlık ve formda olmaözellikleri nedeniyle değerli olacaktır.

Apple’ın ilk patenti ayakta pozisyonlara odaklanmış görünüyor. Çünkü patent belgeleri odak noktasının başın duruşu olduğunu gösteriyor. Kulaklık aracılığıyla sağlanan teknoloji, bir tüketici otururken, ayakta dururken veya kalkarken veya yürümeye başladığında gerçekleşir. tespit edebilir . Sektör kaynakları, bu patentin Apple’a ait olduğunu söylüyor. geri dönenkarma gerçeklik gözlüğü için satın alınmış olabileceğine inanıyor.

Patent belgelerindeki görüntü

Uzun yıllardır kullanımda olan ilk patent ivmeölçer için yeni kullanım alanları sunacak gibi görünüyor. Ayrıca bu patent ile bir tüketicinin otomobilde olup olmadığı da tespit edilebiliyor. Ama bakalım Apple bu patentle ne yapacak. bekleriz gerekecek.

İkinci patent, vücut iskeletinin 2D şemasını oluşturmaya odaklanıyor.

Apple’ın ikinci patentinde daha fazla karmaşıklık var. Bu içerikte; Bu patentte, Apple 2D iskelet modeli Apple Watch ya da AirPods gibi çalışmalarda sensörler kullanan marka, bu patentle vücuttaki tüm hareketleri algılamaya odaklanıyor. Patentte elde edilen bilgilerin fitness uygulamalarına aktarılmasından da bahsediyor. Bu değerli çünkü Apple bu patent üzerine geliştireceği yazılımla tüm vücudu takip edebiliyor. ultra gelişmişfitness hizmetleri sunmaya başlayabilir.

Tabii bunların şu an patent aşamasında olan çalışmalar olduğunu da unutmamak gerekiyor. Apple’ın bu patentlerle sunduğu şey henüz gelmedi. Anlaşılır değil . Ancak vücudun iki boyutlu iskelet modelinin oluşturulması, bizi karma gerçeklik gözlüklerine geri götürüyor. Öyle ki Apple’ın er ya da geç piyasaya süreceği gözlükler, hareket algılama özelliği sayesinde, oyuncu ekipmanı gibi mevcut. Önümüzdeki dönemlerde neyin planlandığını çok daha doğru anlama fırsatı bulacağız.

haber-kusadasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu