Haber

AB’den sığınma başvurusu reddedilenlerin dönüşünü hızlandırmak için strateji hazırlığı

Avrupa Birliği (AB), iltica başvuruları reddedilenlerin menşe ülkelerine geri gönderilmesine olanak sağlayacak bir strateji hazırlıyor.

AB Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, AB İade Koordinatörü Mari Juritsch ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Geçen yıl 330 bin kişinin AB’ye yasa dışı yollardan girdiğini vurgulayan Johansson, “2022’de AB’ye 924 bin sığınma başvurusu kaydedildi. Bu, AB’ye yasa dışı girişin 3 katına denk geliyor.” dedi.

Komisyonun bugün etkili geri dönüş için bir strateji sunduğunu belirten Johansson, bu belgenin 26-27 Ocak tarihlerinde AB dönem başkanlığı İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak gayrı resmi içişleri bakanları toplantısında ele alınacağını söyledi.

Johanson dedi ki:

“AB’de kalmaya uygun olmayanların kendi ülkelerine geri gönderilmesi gerekiyor. İltica sistemini savunmanın yolu bu. Ülkeler arası korumaya ihtiyacı olanlar hoş karşılanmalı, uluslararası savunmaya ihtiyacı olmayanlar ise hoş karşılanmalı.” AB üyesi ülkelerde her yıl yaklaşık 300 bin iade kararı alınıyor, ancak her yıl sadece 70 bin civarında iade kararı veriliyor.”

Juritsch, “Açıkçası sorun şu ki, geri dönüşler artık ortak çalışma alanı ve paylaşılan bir sorumluluk olarak algılanmıyor” dedi. dedim.

AB İade Koordinatörü, “Geri dönenlerin toplam sayısı, özellikle önemli siyasi veya temel haklarla ilgili kaygıların olmadığı üçüncü ülkelerde artmalıdır ve artmalıdır” dedi. sözlerini kullandı.

Şu anda detayları paylaşılmayan strateji, mevcut iade gerekliliklerine cevap verecek önlemleri, hızlandırılmış iade prosedürlerini ve bu prosedürlerin yönetiminin dijitalleştirilmesini içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu