Haber

ABD, Hürmüz Boğazı’ndaki devriyelerini artırıyor

ABD Donanması, İran’ın son dönemde ticari gemilere el koymasının ardından Hürmüz Boğazı’ndaki devriyeleri artırmak için bölge ülkeleriyle birlikte çalıştığını duyurdu.

İran’ın Hürmüz Boğazı’nda akaryakıt tankerlerine el koymasının ardından ABD harekete geçti.

ABD Donanma Merkez Komutanlığı’ndan (NAVCENT) yapılan yazılı açıklamada, “İran’ın son zamanlarda ticari gemilere yasadışı bir şekilde el koymasının ardından ABD 5. Filosu, gemi ve uçak devriyelerini artırmak için bölgedeki müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalışıyor.” terimi yer aldı.

Açıklamada, “Artan devriyelere ek olarak, ABD 5. Filosu, Uluslararası Deniz Güvenliği ve Avrupa Hürmüz Boğazı Deniz Güvenliği gibi uluslararası deniz güvenliği iş birliğini güçlendiriyor” denildi. bilgiler paylaşıldı.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, 5. Filo ve Birleşik Deniz Misyonları Komutanı Tuğamiral Brad Cooper, “İran’ın ticaret gemilerine yönelik haksız, sorumsuz ve hukuksuz el koyma ve tacizi sona ermeli. ABD 5. Filosu ve ortaklarımız, bu kritik sularda seyir haklarını korumaya kararlıdır.” değerlendirmesini yaptı.

ABD Donanması’nın verilerine göre İran, son iki yılda uluslararası bayraklı 15 ticari gemiye müdahale etti, saldırdı veya seyir haklarına tacizde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu